top of page
adamgyula_15_edited.jpg

Asociația Fermerii Organic din Gyimes

Asociația Gyimesvölgy Bio a fost înființată în 2018 cu scopul de a ajuta fermierii din Gyimes să obțină certificarea ecologică și să învețe regulile și metodele producției ecologice certificate.

Până în prezent, peisajul Gyimes este cultivat de mii de ferme mici ecologice (adică fără substanțe chimice), dar această calitate trebuie acum să fie certificată consumatorilor. Când vinde produsele de înaltă calitate create astfel, clientul știe că cumpără hrană pură, pentru care este dispus să plătească un preț mai mare producătorului.

La începutul anului 2020, Asociația Gyimesvölgy Bio avea 140 de membri, dintre care 100 au primit deja certificarea organică în acest an, iar restul de 40 se aflau în așa-numita perioadă de tranziție.

Asociația Agri-Cultura-Natura ajută Asociația Gyimesvölgy Bio de la sfârșitul anului 2018. Tibor Farkas, visătorul și motorul Asociației Bio, este angajatul nostru permanent, astfel că funcționarea două organizații este strâns legată. În timpul programului de lucru, angajații noștri lucrează și pentru scopurile Asociației Bio: ținem prelegeri producătorilor ecologici și efectuăm documentele administrative importante necesare pentru ca aceștia să obțină și să mențină certificarea.

Datorită activităților asociației, fermierii ecologici din regiune sunt așteptați să primească prețul dublu din 2021pentru laptele certificat ecologic produs. Și acest lucru contribuie în mod semnificativ la faptul că tinerii fermieri din regiune văd și un viitor în agricultură. În acest fel, contribuim să ne asigurăm că pajiştile fâne, care - dovedite de cercetări - se numără printre cele mai bogate în specii habitate din Europa, să nu dispară.

bottom of page