top of page

Consultanta agricola · Protectia mediului construit si natural

ASOCIAȚIA AGRI-CULTURA-NATURA TRANSYLVANIAE

DESPRE NOI

Apreciem tradițiile – recunoaștem dezvoltarea

Scopul asociației Agri-Cultura-Natura Transylvaniae este contribuirea la procesul de dezvoltare a regiunii Transilvaniei, mai ales regiunii Ciucului, păstrând cât mai mult cu putință din valorile naturii și din patrimoniul cultural. Suntem conștienți de importanța progresului din societate, de aceea abordarea noastră nu este una conservatoare. Dorim să construim, folosind valorile de bază.

Colegii noștri sunt specialiști bine pregătiți, cu experiență în mai multe domenii. Ne aflăm în Șumuleu-Ciuc, municipiul          Miercurea-Ciuc.

adamgyula_26.jpg

ACTIVITĂȚI

Informare-Dezvoltare-Păstrarea valorilor

adamgyula_20.jpg

CONSILIERE AGRICOLĂ

_MG_6592.jpg

CONSTRUCȚII RURALE

IMG_6166.jpg

CEI MAI FRUMOȘI ARBORI AI ROMÂNIEI

Dezvoltare gospodărească și protecția mediului

Cu aceste servicii,  venim în ajutorul gospodarilor în investițiile în derulare. Le propunem soluții prin care să se poată păstra tezaurul natural unic în Europa, o valoare care s-a păstrat în ultimele mii de ani cu ajutorul gospodăririi tradiționale – o formă de gospodărire pe cale de dispariție.

Protecția patrimoniului construit, adoptat cerințelor actuale

Suntem admiratorii arhitecturii tradiționale, soluțiilor practice, utilizării materialelor autohtone, ai simplei frumuseți. Vrem ca aceste construcții să nu dispară cu desăvârșire, de aceea venim cu idei pentru păstrarea lor.

Protejarea arborilor remarcabili

O parte considerabilă a islazurilor cu arbori seculari din Europa se regăsește în Transilvania. Din păcate, aceștia sunt pe cale de dispariție datorită exploatării incorecte. Scopul proiectului este atragerea atenției a cât mai multor oameni asupra importanței ocrotirii acestor copaci. Găsiți detalii pe site-ul proiectului – chiar și Dvs. puteți contribui la protecția lor.

EVENIMENTE

EVENIMENTE

Pentru a afla mai multe despre evenimentele anterioare și viitoare, faceți clic pe butonul de mai jos.

ȘTIRI - LINKURI

Despre noi

BarnCult logo3.jpg

FIXARE CARBUNE
BUNE PRACTICI EUROPENE
IN AGRICULTURA

noiembrie 2023

În calitate de organizații de management al peisajului din cinci țări, colectăm exemple bune de practici agricole care promovează captarea carbonului. Ca urmare a proiectului, formulăm propuneri de politici pentru factorii de decizie naționali și europeni. Proiectul este implementat cu cofinanțarea programului EUKI al Ministerului Federal German al Economiei și Protecției Climei.

BarnCult logo3.jpg

PLANURI DE MODEL DE CONVERSIE A SURELOR SUNT PREGĂTITE ÎN CADRUL PROIECTULUI NOSTRU

martie 2023

Trei țări, șase arhitecți și doisprezece artiști vizuali vor fi implicați în crearea operelor de artă și a planurilor de transformare a clădirilor, care urmăresc să utilizeze hambarele, fie ca spațiu cultural, fie ca clădire rezidențială sau de afaceri. Proiectul este implementat cu cofinanțarea programului Europa Creativă al Uniunii Europene.

imagini.jpg

ARHITECTURA FOLK(I)  
DE LA TRADIȚII ÎN VIITOR 

27-31 august 2023

Cea de-a 2-a conferință internațională a Comitetului de Lucru pentru Arhitectura Populară a Academiei Maghiare de Științe are loc ca eveniment din seria de programe Capitala Culturală a Europei.

Locații:

Veszprém – Taliándörögd – bazin Káli, 

La conferință Gergely Rodics va prezenta Pogány-Havas Kistérség Társulás  despre programul de protecție a imaginii satului și activitățile ACNT în desfășurare în prezent privind patrimoniul construit.

20211021_153111.jpg

PREPARAT DELICIOS DIN CARTOFI

21 octombrie 2021

În numărul de noiembrie al ziarului gastronomic Székely Konyha, puteți citi articolul care informează despre evenimentul nostru de degustare de cartofi.

20211021_150344.jpg

CULTIVAREA ECOLOGICĂ A CARTOFULUI

noiembrie 2021

Ziarul Székely Gazda a întocmit un raport cu un reprezentant al asociației noastre, al cărui subiect este experimentul din 2021 privind producția ecologică de cartofi. (lb. maghiară)

A3-book-coverHU-212x300_edited.png

MATERIALE EDUCATIVE DE AGROECOLOGIE CREATE ÎN CADRUL PROIECTULUI trAEce SUNT DISPONIBILE PENTRU DESCARCARE

august 2022

Curriculumul de agroecologie elaborat de experți din 6 organizații din 5 țări (inclusiv personalul asociației noastre) ca parte a unei colaborări de trei ani a fost finalizat. Materialul de curs practic pentru fermieri acoperă o mare varietate de subiecte și descrie multe domenii ale agroecologiei.

LE logo.png

REȚEA EUROPEANĂ
LANDCARE EUROPE

septembrie 2021

Asociația Agri-Cultura-Natura Transylvaniae a devenit membru fondator al Rețelei Organizațiilor "Landcare Europe".

Esența gestionării peisajului este ca fiecare comunitate să planifice și să modeleze în mod conștient peisajul cultural în care trăiește. Această rețea, care acoperă în prezent opt state membre UE, își propune să ajute la inițierea unor astfel de activități.

trAEce_logo_edited.jpg

AGROECOLOGIE

COOPERARE INTERNAȚIONALĂ PENTRU EDUCAȚIE AGRICULTURA PRIETENĂ MEDIULUI

20 septembrie 2019

Asociația noastră face parte dintr-un proiect Erasmus+ de trei ani finanțat de Uniunea Europeană, în care șase organizații din cinci țări cooperează la dezvoltarea unui material educațional agroecologic. Puteți afla mai multe detalii făcând clic pe butonul traEce de mai jos .

70212707_486277218891514_332424391761172

ACTIVITĂȚILE ECONOMICE DIN ȚARA MUNTELOR SUNT SUSINȚINE CU SUME URIAȘE

20 septembrie 2019

Articol despre evenimentul organizat de asociația noastră cu privire Programului de Dezvoltare Economică Zonele Montane (maszol.ro).

imagini.jpg

NOUA ARHITECTURĂ AGRICOLĂ

12 februarie 2019

Articolul despre conferința noastră ”Noua arhitectură agricolă” pe programul ”Viața agricultorului”, Radio Târgu Mureș ( lb. maghiară)

b_economic_epiteszet_ga-3.jpg.jpg

ȘI MICILE AFACERI AGRICOLE POT FI RENTABILE ÎN SECUIME

 8 februarie 2019

Articolul despre conferința noastră ”Noua arhitectură agricolă” pe portalul szekelyhon.ro ( lb. maghiară)

Anchor 4

Omul și natura pot coexista în armonie.

Acest peisaj și trecutul lui  de o mie de ani este dovada

Cum vrem să continuăm?

CONTACTAȚI-NE

 

ASOCIAȚIA AGRI-CULTURA-NATURA TRANSYLVANIAE 

Birou: Păuleni Ciuc Nr. 67/A

+40 746 316 683

  • facebook
Kapus RGB pentru web mic jpg.jpg
bottom of page