top of page
_MG_6592.jpg

CSŰRKULTÚRA

Csűrátalakítási mintatervek csűrtulajdonsoknak

A 2023 elején indult projektünk célja olyan csűrátalakítási mintatervek létrehozása, amelyek építészek és képzőművészek együttműködésében valósulnak meg. Úgy gondoljuk, hogy e két szakma termékenyen hathat egymásra és az így létrejövő tervek magasabb minőséget képviselhetnek. A projekt eredményeként egy mindenki számára elérhető kiadványban fogjuk a terveket közreadni 2024 végén.

A projekt során erdélyi, magyarországi és németországi építészek és képzőművészek fogak együtt dolgozni, összesen 12 terv készül el az egyes országokban jellemző csűrtípusokra alapozottan. A képzőművészek feladata kettős, egyrészt egy kiválasztott csűr belső terét értelmezi újra a kortárs művészet nyelvezetével, úgy, hogy a végeredmény egy egymunkás (installáció, szobor, videó mű, stb.) kiállítás legyen. Másfelől sajátos látásmódjukkal, kreatív ötleteikkel járulnak hozzá az építészeti terv elkészítéséhez, amelyek elkészítése elsősorban az építészmérnökök feladata lesz. A projekt az Európai Unió Creative Europe programjának társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt első lépéseként építészek és képzőművészek számára írunk ki pályázatot. A sikeres pályázók két éven keresztül fognak együtt dolgozni egymással - és alkalmuk lesz találkozni a projektben résztvevő magyarországi és németországi kollégáikkal is.

A pályázati kiírás és űrlap letölthető ide kattintva.

bottom of page